Εικόνα για την κατηγορία Βιομάζα

Βιομάζα

Όταν ο άνθρωπος ήθελε να ζεσταθεί, χρησιμοποιούσε υλικά που υπήρχαν στη φύση, κυρίως το ξύλο κι αργότερα το κάρβουνο. Σήμερα, φαίνεται ότι υπάρχει και πάλι μια στροφή προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν μιλάμε για θέρμανση και αναφερόμαστε στη βιομάζα, εννοούμε την ύλη που έχει βιολογική, δηλαδή οργανική προέλευση. Πρακτικά, στον όρο βιομάζα εμπεριέχεται οποιοδήποτε υλικό προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από φυτικά οικοσυστήματα, όπως είναι π.χ. τα δάση, αλλά και από ενεργειακές καλλιέργειες, δηλαδή από φυτά που καλλιεργούνται με σκοπό την παραγωγή βιομάζας και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η βιομάζα είναι μια ανεξάντλητη και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας, η οποία είναι δυνατό να συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή επάρκεια, αντικαθιστώντας τα συνεχώς εξαντλούμενα αποθέματα ορυκτών καυσίμων. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα χρήσης της βιομάζας ως σύστημα θέρμανσης είναι μεταξύ άλλων, το μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα που έχει η καύση της και ο περιορισμός εκπομπών διοξειδίου του θείου καθώς στη σύστασή της δεν υπάρχει θείο. Επίσης, είναι μια οικονομική λύση, η οποία έχει βρει τον δρόμο της και έχει καθιερωθεί στην αγορά θέρμανσης.

Η Κ. ΤΖΑΝΟΣ ΑΕΒΕ διανέμει στην ελληνική αγορά χαλύβδινους λέβητες ελληνικής κατασκευής, για καύση στερεών καυσίμων. Η γκάμα των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελείται από τρία μοντέλα, Torrent Phoenix, Leo και Draco.

TORRENT: Λέβητες Στερεών Καυσίμων

Χαμηλό κόστος θέρμανσης με υψηλό βαθμό απόδοσης

Οι λέβητες Στερεών Καυσίμων TORRENT, είναι κατάλληλοι για την καύση προϊόντων βιομάζας. Χάρη στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και τον έξυπνο σχεδιασμό τους, προσφέρουν μέγιστη απόδοση και ευκολία στη λειτουργία και τη συντήρησή τους. Στη σειρά λεβήτων στερεών καυσίμων Torrent, συμπεριλαμβάνονται λέβητες ξύλου – κάρβουνου, χυτοσιδηροί και χαλύβδινοι, καθώς και λέβητες με σιλό για δυνατότητα χρήσης με πέλλετ, τσόφλια, πυρηνόξυλο κλπ.

ΔΕΣ ΤΟ